Wat is Pilates?

Tijdens Pilates werk je aan een sterk en soepel lichaam zonder de gewrichten zwaar te belasten.

Er wordt veel aandacht gegeven aan houding, ademhaling en kracht. Het voornaamste doel is om een sterk en stabiel centrum (buik, rug, bekken) op te bouwen. Een sterk centrum vermindert risico’s op blessures.

Ook de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom worden getraind. Tijdens Pilates kan je spieren ontdekken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

Er wordt gewerkt aan de 6 basisprincipes die van belang zijn voor een goede Pilatesles:

Ademhaling, concentratie, flow, centering, coordinatie en controle.

Waar staat Pilatesstudio “Controle” voor?

Bij Controle Pilates draait het om jou als individu. Daarom wordt er alleen één op één les gegeven en is er bewust gekozen voor individuele coaching. Na informatie van de leerling en een houdingsanalyse wordt er een les op maat gemaakt.

Van daaruit leer ik jullie gezond en zoveel mogelijk pijnvrij te bewegen. Dit tijdens je Pilatesles maar ook tijdens je dagelijkse bezigheden. Om tot verandering in je houding of bewegingspatroon te komen is die individuele coaching echt nodig.

Er wordt gebruik gemaakt van allerlei attributen zoals ballen, elastieken, magic circle en er wordt gewerkt  op de mat en de authentieke toestellen.

Voor wie is Pilates?

Als Pilates door een goed gecertificeerd docent wordt gegeven, is het een effectief en veilige methode, geschikt voor iedereen. Voor jonge mensen die een uitdaging zoeken, maar ook voor senioren die klachten hebben. Voor zowel de geoefende sporters als voor iemand die weinig of nooit aan sport heeft gedaan.

Waarvoor is pilates geschikt?

– Bewegings- & spanningsklachten
– Als blessurepreventie
– Bij bekkenbodemproblemen & incontinentie problemen
– Osteoporose klachten
– Reumatische klachten
– Klachten die voortkomen uit een verkeerde houding zoals rugproblemen of hernia
– Zwangere vrouwen & vrouwen die 6 weken bevallen zijn
– Een goede training voor dansers
– Sporters
– Senioren
– ……